Sommar & sol

Hej på er!

Nu var det ett tag sedan igen...

Vädret den sista tiden har varit helt underbart! Vilken sommar det har varit de senaste veckorna :)

För hundarnas del har det varit lite för varmt däremot, men vi har varit flitiga med att fara ut och bada, så de har kunnat svalka sig lite. Svea har varit lite halv jollig för vatten tidigare. Hon har mer än gärna varit i vattnet, men hon har nöjt sig med att bara gå i med tassarna och inte så mycket mer än så. Men nu har den lilla fröken tagit mod till sig att våga simma till och med! Det var Simon, en labbe, som fick med henne lite längre ut första gången. Han hade en väldigt eftertraktad pinne med sig på stranden och sprang sedan ut med den i vattnet och simmade iväg. Svea kunde inte riktigt motstå att följa efter, så hon hängde på och simmande efter, jag blev helt paff! Det är jätte kul att hon vågar och att hon har kommit på att det faktiskt är skönt och att det går att simma. Men tekniken måste hon nog slipa lite på, den är inte den bästa... Men det går bättre och bättre, och nu simmar hon mer än gärna när vi är ute och badar, om man kastar ut en pinne åt henne först. Så det är roligt, och bra träning för henne att simma lite.

Det har däremot varit väldigt dåligt med andra aktiviteter den senaste tiden. Svea har varit helt slut när vi kommit hem, värmen tar verkligen på krafterna och det har varit för varmt för några större aktiviteter. Men det har varit en hel del bus. Både med Henna förstås och med grabbarna i stallet.

Annars har vi inte så mycket mer att rapportera för den här gången. Jag har anmält henne till boxerspecialen i Sundsvall i början av Augusti, så det ska bli kul! Det var ett tag sedan det var utställning för oss nu, så det ska bli skoj :) Jag har också anmält oss till tävlingslydnadskurs på brukshundsklubben senare i sommar och väntar på svar därifrån. Håller tummarna för att vi kommer med! Om vi inte gör det, så blev vi iallafall nästan garanterade en plats till hösten, så troligtvis så blir det av iallafall, även om det inte blir nu i sommar.

Det var nog allt för den här gången. Jag ska ta och lägga upp lite sommarbilder nästa gång. Ha det så bra så länge!

RSS 2.0