Glad midsommar i efterskott :)

Hej hej!

Så var det måndag igen och midsommarhelgen är över. Vi har haft det riktigt bra i helgen, trots att vädret inte har varit det bästa... Men det har inte regnat sååå mycket så man ska väl inte klaga, det kunde varit värre!

På midsommarafton bar det iväg till Gävle på bröllop. John och Terese gifte sig vid deras stuga i Långsand och det var en mycket lyckad dag, trots att det var lite kyligt under eftermiddagen, men sen tittade solen fram på kvällen. Självklart fick Svea och Henna följa med och med dem blev det 6 hundar som deltog under dagen.

Annars har det inte hänt så mycket mer i helgen. Anders kom ner från Umeå och hälsade på oss, och Svea blev helt salig :) Han är en riktig favorit!

Igår var vi ute och red med Classe. Jag hade med mig Henna och Svea som skulle få följa med ut på en ridtur, men när vi skulle sticka iväg så kom Zeb och ville sååå hemskt gärna hänga på också, så han fick också följa med ut i skogen. Jag trodde att jag skulle få fullt upp med att hålla reda på alla 3 hundarna, men det gick så bra så! De följde med som en liten svans efter Claes så det var inga problem. När vi varit ute i kanske 20 min så var det plötsligt en till hund som slutit upp, nämligen Mackan. Så det blev en liten flock på 4 hundar där ett tag, men Mackan hängde bara på en liten stund innan han vände och sprang hem igen. Som tur var så hade vi inga bilvägar i närheten och vi hade inte passerat några heller, så det var ingen fara på det viset iallafall. Classe tyckte det var riktigt festligt att ha ett helt gäng med hundar runt om sig, så han var bara nöjd och tyckte det var skoj! Annars är han ju bara van att ha Svea med när vi är ute, men det funkade ju bra att ta med ett gäng till också.

Idag har hundarna fått vara hos mamma när jag jobbat och Svea fick hänga med henne ut på en springtur. Henna är inte så mycket för att följa med på dessa löparrundor, men med Svea är det inga problem, hon uppskattar det mesta som har med motion och arbete att göra! Men hon hade varit rätt så trött efteråt och somnade rätt så fort.

Nu ska jag och hundarna ta oss en sväng runt slingan innan det börjar regna, ser rätt så mörkt ut nu...

Men ha det så bra, vi hörs!


Dags för uppdatering

Hej hej!

Nu var det ett tag sedan sist, så det är väl god tid för lite uppdatering från oss så att ni får veta att vi lever iallafall!

För min del så är den sista tentan nu avklarad för den här terminen, och nu är det sommarlov som gäller. Det har varit mycket den senaste veckan med flytt och allt, men nu har Svea och jag lyckats etablerat oss rätt så bra på vår nya adress i Hudik.

För Sveas del så har veckan inneburit en hel del lek och bus. Här finns det massor med ny/gamla kompisar! Men en ny favorit har lillfröken fått, nämligen tollargrabben Zeb, 8 månader. Oj vad de har kul tillsammans :) Zeb och hans "storebror" Mack bor i Classes ny/gamla stall. Självklart så tog vi ju med oss Claes ner, så han fick komma tillbaka till vårt gamla stall där han ska få gå och beta och ha det gott i sommar. Kändes tråkigt att lämna stallet i Umeå, men antagligen så kommer vi tillbaka dit till hösten. Svea har lyckats ch

Vi har också haft Henna hos oss rätt så mycket under veckan, så brudarna har haft riktigt skoj tillsammans de med. I helgen var vi dessutom och hälsade på hos Knutte, så då blev det riktigt boxerbus med alla tre. 

Nu är det slut på ledigheten för min del, min första arbetsvecka har precis börjat. Men det är kul och skönt att komma igång! Syrran jobbar natt i sommar, så det passar utmärkt för hundarnas del och både Henna och Svea slipper vara ensamma så mycket.

Nu tror jag inte att jag har så mycket mer att rapportera för den här gången, så tack för att du läste! Ska försöka se till så att det inte dröjer så länge till nästa inlägg här...


Hej hopp!

Så var det juni!

Hej på er!

Dagarna och veckorna går så otroligt snabbt den här tiden på året och nu är det redan juni! Även den här veckan har hittills rullat iväg riktigt fort. Det är sista veckan i skolan innan sommarledigheten och det är verkligen fullt upp!

I måndags var vi iväg på boxerträningen som vanligt. Det var lite klen uppslutning den kvällen, så det blev bara jag och Ingela till en början, men sen kom även Gun-Britt med sitt nya tillskott. Hon har ganska nyligen varit iväg till Norge och hämtat hem en liten boxerkille som heter safir. Hur söt som helst :) Även Ingela har nu skaffat sig boxer nr 3, nämligen Jarna, en liten tös på 13v från Tyskland. Gun-Britt har även en 4-årig tik, Tilda, som är faster till Svea (jag tror att vi kom fram till att hon var det iallafall!). Så det var få personer, men en hel drös med hundar!

Vädret var verkligen toppen och vi körde uppletande. Det gick så där för vår del. Svea var nästan lite för taggad så hon slarvade lite, men hon är samtidigt otroligt envis, så hon ger inte upp förrän hon hittat det hon letar och det är ju en bra egenskap. Vi körde med 2 föremål den här gången, och det ena gick hur bra som helst, medan det andra tydligen var oerhört äckligt... Svea ville inte alls hämta det, men hon hade hittat det iallafall, slemmat ner det och flyttat på det ca. 2 m innan hon tyckte att det var så läbbigt att det inte givk att ta med det tillbaka... Så vi provade en gång till med det föremålet för att se om det gick bättre andra gången, men då blev det precis samma visa. Hon flyttade det till precis samma ställe och lämnade det där... så jag vet inte alls vad det var för fel på den där tygbiten, men inte var den rolig iallafall!

Igår var vi i stallet en sväng och Svea stötte ihop med stallkatten Carl. Hon älskar verkligen katter och blir riktigt frustrerad när de inte vill hälsa på henne och låta henne tussa dem i öronen! Som tur är så är Carl en riktigt tuffing och bryr sig inte så mycket om jobbiga hundar som vill leka. Jag lyckades fånga hela lekinviten på bild, och de såg så roliga ut :)










Som tur var blev inte Carl ett dugg rädd, utan han hängde med oss i stallet hela tiden vi var där. Han lyckades till och med hoppa in i min bil när vi skulle åka hem, så Svea hittade verkligen en ny kompis där :)  

RSS 2.0