Sommar!

Hej!

Nu känns det som att sommaren äntligen har hittat hit också :) Idag har vi otroligt varmt och fint väder, helt underbart!

I veckan har vi mest tagit det lugnt. Det var boxerträning på måndagen och promenad med flatkompisen Rocky tisdag och onsdag. Det har också varit en hel del skogspromenader och turer med pållen, men annars har vi inte haft så mycket för oss. Jag har fullt upp med att försöka hinna plugga inför sista tentan nästa vecka + att jag har en hel del packning att göra inför flytten på fredag. Så tiden har inte räckt till den här veckan, men nu känns det toppen att det är helg!

Ihelgen är det Brännbollsyran här i stan, så igår var vi iväg till Mariehems ängarna och kikade lite. Helt otroligt vad mycket folk det kan få plats på det begränsade utrymmet! Men det var kul och vi hade några kompisar som vi hejade fram till final idag, så det var roligt! Katja hade med sig sin tollartik Cindra också, det var skoj. Senare på kvällen gick vi ner en sväng på stan och kikade lite. Det var verkligen full rulle där också!

På väg ner till stan genade vi över skolgården och Svea hittade en ny favorti leksak där, som var jätte rolig:

 

 


Idag har vi varit ute på gården och snickrat. Anders har tagit på sig att bygga en uteplats åt föreningen, så jag och Svea hjälpte till så gott vi kunde. För Sveas del bestod "hjälpa till" mestadels utav att strosa runt och leta fram diverse pinnar och kvistar att gnaga på, som förövrigt städades bort under vårstädningen förra helgen... Nu har vi kämpat på där ute i värmen i ett par timmar så nu får det vara nog för idag. Idag skulle vi egentligen iväg med sökgruppen kl 2, men det är alldeles för varmt för det nu, och Svea vill vill helst ligga i skuggan och ta det lugnt, så vi hoppade över den den här gången.

Nu ska vi sticka strax iväg o kika på brännbollsfinalen. Ha en trevlig helg i finvädret :)

MH på Ragunda BK

Hallå hallå!

Nu var det ett tag sen jag skrev sist, har verkligen haft fullt upp under veckan som var...

Det mest intressanta som hände under veckan var iallfall att vi var iväg till Bispgården på MH i lördags. Alla ur Helenas senaste kull var med och det var jätte kul att alla kunde komma, och kul att träffa dem igen :) Så det var totalt 9 hundar med under dagen. Vi som hade en bit att åka hamnade i eftermiddagsgruppen, så tyvärr hann jag inte se alla som körde på förmiddagen. Det var så roligt att gå med runt och se hur det gick! Men det blev en mycket lång dag, vi for runt halv 9 hemifrån Hudik och kom hem igen strax före 9 på kvällen och det var inte bara den lilla fröken som var helt slut efteråt kan jag säga... Johanna och Henna följde med oss och även Henna sov som en stock efteråt, trots att hon inte ens behövde gå rundan.

Det gick iallfall bra för Svea. Hon skötte sig, trots att hon helt glömde bort vad man ska göra vid inkallning i början... Det var ju så mycket annat kul att titta på, som publik och roliga figuranter i skogen!

Det första momentet var att gå förbi runt publiken och därefter hälsa på testledaren och gå iväg en bit med henne. Folkkär som hon är så var det inga problem, men på tillbaka vägen var det bra mycket roligare att titta på publiken istället. Leken och dragkampen gick rätt så bra, men leklusten var inte riktigt på topp. 

Kontakt hälsning: 4   Kontakt samarbete: 3
   
Kontakt hantering: 4   Leklust: 3

Gripande: 3   Dragkamp: 3

Därefter var det dags för det lilla bytet. Första svängen fick vi göra om. Svea stod och tittade åt helt fel håll och fick då nämligen syn på en figurant som gick och gömde sig i skogen och stack dit istället... Men det gjorde som tur var inget utan vi körde bara om och då gick det betydligt bättre.

Förföljande: 3, 3   Gripande: 2,2  


Sedan var det bedömning av aktivitetsnivå. Det blev en del strosande runt.

Aktivitet: 3


När det sedan var dags för avståndsleken tyckte Svea att figuranten var otroligt skum! Men när personen tagit av sig förklädnaden och lekte så sprang hon fram och tyckte det var hur skoj som helst! 

Avståndslek intresse: 3   Hot/agg: 3

Nyfikenhet:2

Leklust: 3

Samarbete: 3


Överrasknigsmomentet med dumpen tyckte Svea var riktigt läskig! Men hon vågade gå fram när jag satt mig ner vid overallen och sedan gick hon förbi utan problem. Så ingen kvarstående rädsla iallafall.

Överraskning rädsla: 3   Hot/agg: 2   Nyfikenhet: 2

Kvarstående rädsla: 1   Kvarstående intresse: 3


Därefter var det dags för skramlet.

Ljudkänslighet rädsla: 4   Nyfikenhet:5   Kvarstående rädsla: 1

Kvarstående intresse: 1

Spökena gick också bra!

Spöken hot/agg: 3   Kontroll: 4   Rädsla: 3

Nyfikenhet: 3   Kontakt: 4


Sista leken gick däremot inte så bra. Hon var inte alls intresserad av den där sliskiga trasan, men gjorde några tappra försök iallafall. Det var lite konstigt tyckte jag, eftersom hon annars alltid älskar att ha dragkamp och så, men det var ju en annorlunda situation och varmt i solen. Hon var nog också ganska nöjd efter de andra momenten, det tog på krafterna.

Lek 2 leklust: 2   Gripande: 1

När första skottet kom släppte hon trasan, men tog sedan upp den igen. Därefter var hon helt oberörd.

Skott: 2

Men den lilla tjejen gjorde bra ifrån sig tycker jag och vi fick mycket beröm från testledaren. Hon tyckte verkligen att Svea tuffade till sig under tiden och fick bättre självförtroende efter varje moment, så det var kul att höra! De tyckte även att det var toppen att vi kör lite sökträning, hon visade verkligen sin talang för det :)


Utflykt

Hej!

Vi har haft en riktigt kanonhelg än så länge och vädret har varit toppen: klarblå himmel och sol varje dag :)

Igår skippade vi Tavelsjö och åkte till Grössjön istället. Det är ett jättefint naturområde med rätt så mycket myrmarker och med en stig som går runt sjön. Jag vet inte hur långt det är runt, men vi nöjde oss med att gå runt ungefär halva och vände. Det blev ändå en ordentlig tur, vi var ute hela dagen.

Sveas uppgift var att bära vattnet





Jag la ett spår till Svea med hennes favoritleksak i slutet: en grön ölflaska som piper. Hon blir riktigt taggad när hon vet vad det handlar om så jag fick ha henne i koppel medan spåret fick ligga lite, så hon inte skulle dra iväg dit på egen hand. Men när det gått en stund så släppte jag lös henne, samtidigt som jag pratade i mobilen. Uppmärksamheten var inte den bästa, och efter en stund så var lillfröken försvunnen, men kom strax tillbaka, överlycklig, med pipen i munnen... Det blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig... men hon klarade spåret då iallfall! Men det blev till att göra ett nytt försök som lyckades lite bättre.



När vi kom hem kom Anna förbi. Hon skulle följa med och kolla på stallet, så då for vi dit. Där blev det bus med Scott för Sveas del och när vi sedan kom hem var hon sååå trött! Hon slocknade direkt i korgen och sov som en stock i flera timmar.

Idag har vi varit i skogen på en långpromenad. Lika härligt väder idag! Svea har skött sig så bra, hon är så duktig. Det fungerar jätte bra med hundmöten nu, när man har henne lös. Tidigare har hon VÄLDIGT gärna velat springa fram och hälsa och det har varit jätte svårt att låta bli... Men nu går det så himla bra, hon stannar direkt när jag säger till henne och väntar tills jag kommer och så går vi förbi tillsammans. Hon har äntligen förstått att det är roligare att leka med hundarna om man fått tillåtelse till det, istället för att göra det i olov och bli utskälld. Det känns som att vi har hittat en bra balans, men det kommer säkert komma fler ostadiga perioder kan jag tänka mig! Men det känns så bra att kunna lita på henne helt och hållet, tidigare har man alltid hållt utkik efter andra hundar för att hinna se dem först. Nu är jag jätte nöjd :)

Tack för att  du läste :)


Veckan som varit

Hej!

Så var det äntligen fredag igen, och det känns välbehövligt med helg! Veckan har hittills varit rätt så intensiv för min del. Det har tagits prover på olika livsmedel och odlats bakterier i skolan och dagarna har varit späckfulla. Men för Sveas del funkar det bra ändå. Vi tar alltid en långpromenad i skogen på morgonen och då brukar hon vara nöjd när vi kommer hem och sover ända fram till lunch, då jag cyklar hem och rastar henne igen. Hon klarar av att vara ensam helt utan problem. Var lite orolig att hon skällde när hon var ensam förrut, men har hört mig för hos granarna och ingen har hört nåt, så det känns bra! Alltid när man kommer hem reser hon sig från korgen, så jag tror att hon känner sig trygg när hon är ensam iallafall. Hon går alltid och lägger sig också när hon märker att man ska iväg. Men det känns ändå bra att det är sällan hon behöver vara ensam mer än 4timmar totalt under en dag.

Det har blivit en hel del turer i skogen under de senaste dagarna, både med och utan häst. Vädret har verkligen varit toppen alla dagar och idag måste ha varit den varmaste dagen hittills! Men jag tycker ändå inte att Svea är sååå mycket påverkad av värmen ändå, hon klarar den bra, hittills. När vi är i stallet ligger hon väldigt gärna mitt i solen ute på stallbacken och njuter :) Men det blir en hel del avstickare till små vattensamlingar när vi är ute på ändå för lite avsvalkning.

Utöver den dagliga motionen har vi också varit och tränat lite på klubben och det har även varit en hel del lek med Scott. Lisa, med Fritz och Focus, fyllde år tidigare i veckan, så det har också varit kalas. Classe fyllde också år i tisdags, nämligen 23 år, gammelgubben! Han har fått hänga med på mycket han under tiden jag haft honom. Jag kom fram till att vi firar 11års-jubileum till hösten, inte illa!

Jag fick även ett mycket tråkigt besked häromdagen, nämligen att Erika tvingades att ta beslut om att avliva Lotus. Han blev tvärdålig över en natt, och klarade inte av att röra på sig. Men han fick iallfall vara pigg och frisk in i det sista och han blev hela 15år. Men det känns jätte tråkigt och sorgligt! Det är detta som är det värsta när man har djur... Jag hoppas verkligen och håller tummarna för att Svea kommer att hålla sig frisk och pigg och leva länge länge!!! 

För att rycka upp oss lite så tänkte vi ta och gå efter Tavelsjöleden imorgon, om det inte spöregnar, och lägga lite spår till lillfröken, det är alltid lika roligt och uppskattat. På kvällen blir det schlagerkväll med tjejerna, glöm inte att hålla tummarna för Sverige :)

Trevlig helg!

Avskedsmiddag

Hej på er!

Så var det måndag igen och helgen tog slut alldeles för fort som vanligt. Men dagen har iallfall varit varm och solig så det känns helt ok ändå!

Helgen har till stor del bestått av långa promenader och en hel del hundbus. Igår följde Anders med oss ut i skogen på långpromenad och vi passade då på att köra lite sök, det var ett tag sedan sist och Svea tyckte det var super kul! Det var lite knepigt med vinden, men pyret löste det hela galant ändå. Hon älskar verkligen att få arbeta och det är jätte kul att se!
Vi har inte kommit så långt i själva sökmomentet utan nu gäller det bara att hitta personen och tycka att det är det bästa som finns. Vi började lite smått med markeringsträning innan jul när vi körde en del, men nu har vi haft ett så långt uppehåll så det är bäst med lite grundläggande repetition först. Men det verkar inte vara några som helst minnesluckor där inte så det är väl bara att köra på :)

Hittad husse

Svea pustar ut


På kvällen var vi bjudna till Sofie och Jens på middag. De ska flytta tillbaka till Gotland nu, vilket känns tråkigt, för oss iallfall.  Sofie ska ta ut sin examen tidigare och har haft sån tur att hon fick projektanställning som livsmedelsinspektör på miljökontoret där, jätte roligt :) Så till sommaren ska iallafall jag och Svea åka dit på semester, det ska bli så skoj så! Förhoppningsvis kommer Sofie och Wille upp och hälsar på oss också någon sväng i sommar. Men hundarna fick iallfalll träffas och leka lite med varandra. Troligtvis kommer det inte dröja allt för länge innan de träffas igen och tur är väl det för Svea är väldigt förtjust i Wille. De har varit tillsammans väldigt mycket under Sveas uppväxt så det är klart att han blir lite speciell.

Idag började inte jag förrän vid kl 13, så förmiddagen har vi spenderat i stallet. Det har varit så otroligt härligt väder och vi tog oss en tur med Classe i skogen. Svea är så duktig när hon är med ute och rider, håller sig alltid i närheten, men springer ändå inte runt benen på hästen och hon är otroligt uppmärksam på mig. Idag stötte vi på en annan häst ute i skogen, men det gick hur bra som helst. Svea kom som ett skott när jag ropade och hade absolut inget intresse av att springa fram och hälsa, jag blev riktigt stolt :) Vi var ute ca en timme och när vi kom hem var den lilla fröken mycket nöjd och sov som en stock.

I skolan idag fick vi prova på att tillverka falukorv och jag tyckte att jag tvättade och skrubbade av händerna ordentligt, men när jag kom hem var Svea otroligt intresserad av mina händer, de luktade tydligen mycket gott. Man ska verkligen inte underskatta det där luktsinnet...

Ikväll är det premiär för boxerträning. Det har varit ett uppehåll nu under vintern, men nu kör de igång igen. Så ikväll blir det till att åka ut till klubben och förhoppningsvis så stöter vi på några boxerkompisar där :)

Inställt MH

Hej!

Idag var det egentligen planerat för MH i Bispgården, men det blev tyvärr inställt. Det körde ihop sig med mentalbeskrivaren, så nu blir det om 2v istället, den 23maj. Vädret är inte heller det bästa idag, så det är bara att hoppas att det blir fint väder och att allt går bra den 23 istället!

Torsdag

Hej hej!

Idag var det dags att köpa hundmat och Svea fick följa med till Arken. Tänkte passa på att väga henne, för nu var det ett tag sedan sist och jag tycker att hon har lagt på sig bra. Hon har varit ganska dålig att äta tidigare, till och från iallafall, och det känns inte alls kul! Jag har provat att byta foder några gånger, men har nu kört på royals boxerfoder ett tag och tycker att det funkar bra. Jag ger dessutom klass, färskfoder, och det har också varit omtyckt. Jag tycker det är bra då det inte innehåller några konstiga tillsatser eller konserveringsmedel. Jag har hört många som sagt att deras hundar blir tjocka av boxerfodret då det är rätt så fett, men jag tror att det passar ganska bra åt Svea. Hon har ju varit rätt så tunn och så mycket energi som hon gör av med så är det nog bara bra med lite extra! Hon vägde iallafall 24,2kg nu och jag är så nöjd så med hennes hull och hur hon ser ut i kroppen.

Efter Arken så for vi iväg till stallet. idag blev det tömkörning med Classe i skogen. Svea tyckte jag var bra konstig som helt plötsligt gick bakom hästen istället för bredvid eller satt ovanpå...

Myser i solen
  



Nu ska vi strax ta och släpa oss ut på en joggingtur. Vi hörs!

"födelsedagskalas"

Hej hej!

Nu är vi tillbaka i Umeå igen och idag fyller Svea 1,5 år :) Tänk att det har gått så fort! Känns inte alls längesedan vi var ner till Stockholm och hämtade hem henne. Så idag får vi väl ta o fira den lilla fröken! Passar då självklart även på att gratta kullsyskonen Bella, Folke och Faith. 

Helgen i Hudik har varit mycket bra och vädret har varit underbart. Jag och Svea ska flytta ner nu i början på juni när skolan slutar, jag har fått jobb där i sommar. Så igår var syster Johanna och hämtade ut nyckeln till vår nya lägenhet, det känns kul och jag hoppas det blir bra!

Jag och Svea har precis varit ute på en joggingtur, så nu är vi rätt så nöjda. Funderar på att ta med oss Anders ut till skogen lite senare och lägga något spår. Jag kan iallafall meddela att det är slut på skendräktigheten. Annat kan det inte vara med så mycket spring i benen och bus som det har varit på sista tiden!

Ha det så bra!


Svea & Henna





Valborg

Hej på er!

Igår var det dags för valborgsfirande igen och nu är det första maj! Det är helt otroligt vad aprilmånad har gått snabbt, dagarna bara rinner iväg och snart är det dags för MH, nämligen nästa helg!

Vi spenderade en del av månadens sista dag på klubben igår tillsammans med Sofie och Wille. Det var underbart väder och planerna hade både tinat fram och torkat upp helt och hållet. Vi körde lite kontaktövningar och fotgående till att börja med. Det gick jätte bra och Svea var så duktig! Vi kan köra längre och längre sträckor med allt fokus i behåll, så det går verkligen framåt! Sen fick Svea sitta vid sidan om och vänta medan vi körde lite med Wille. Det är jätte bra träning för henne att bara få sitta lugnt vid sidan av och titta. Det är liite jobbigt i början, väldigt svårt att sitta stilla och inte få någon uppmärksamhet alls, och då försöker man ju med det mesta, som t.ex. att skälla lite och börja gräva lite och så.... men efter ett tag så märker hon att det är ändå ingen idé, ingen bryr sig och då kan hon minsann sitta som ett litet ljus, vänta på sin tur och vara jätte duktig. Efter Willes pass körde vi några inkallningar och provade på några hopp och det gick också bra. Det var en hel del andra störningar runt om och några andra hundar där, men som tur är så börjar allt sånt vara mer och mer ointressant. Efter ett tag kom Lisa dit med Fokus och Fritz, och vi passade då på att prova lite platsliggning. Det var första gången Svea fick göra det med andra hundar, men det var absolut inga problem alls, hon skötte sig exemplariskt! Hon är så duktig min lilla fröken :)

På kvällen blev det grillning hemma hos Anna och Peter. På vägen dit mötte vi en boxerfantast som ville hälsa på Svea. Den tjejen hade en liten yorkshire terrier som hette Biffen, en riktig tuffing, som Svea fick busa lite med. Senare på kvällen tog vi en promenad och gick förbi en majkasa. Det började även smällas en hel del smällare och fyrverkerier, men Svea brydde sig inte alls! Hon reagerar lite just när det smäller, men hon blir inte alls rädd eller nervös, vilket är så skönt!

Idag var vi och släppte ut hästarna först på morgonen och åkte sedan ner till Hudik igen. Anders ska hjälpa sina föräldrar att bygga en bro hemma, så jag och Svea hängde med ner igen, trots att det inte var så länge sedan vi var här sist. Men vädret är iallafall underbart här nere också! Runt 20 grader och sol, inte illa alls. Nej, nu ska vi ut och kratta lite löv hemma hos min pappa.

Trevlig helg!


RSS 2.0