Första snön och ev. tjuvparning!

Hej hej!

Så har det gått en vecka igen och nu är det dessutom vintertid som gäller.

I veckan har vi varit ute på ett antal långpromenader, jogging- och cykelturer. Dock har den lilla fröken fått hålla sig till att vara kopplad under större delen. Hon har varit riktigt opålitlig, pga. löpningen. Förra vecka kom det fram en lös hanhund till oss, en border collie, och han och Svea tog tillfället i akt och drog iväg tillsammans! De var bara borta några minuter och jag vet inte om de lyckades para sig... Var även rätt så tidigt under löpperioden, så jag hoppas verkligen att det inte blir några valpar! Känns oerhört oansvarigt, men det gick sååå snabbt! Jag har grämt mig över det här, men jag har lärt mig en läxa av detta iaf... och jag har varit väldigt försiktig med att ha henne lös efter det här.

Jag ringde och rådfrågade flera olika veterinärer och eftersom det inte är helt säkert att de parade sig så fick jag rådet av samtliga att ha is i magen och vänta 25dygn och då kolla med ultraljud om det visar något. Om det visar på det så blir det abortspruta då i så fall. Det känns inte alls roligt, men jag har ändå en känsla av att det inte blev något... Men men, gjort är gjort och det visar sig hur det ligger till snart!

I fredags kom den första snön. Det snöade till och från hela dagen, och då det inte snöade så regnade det... Inte så festligt väder alltså. Men snön smälte så fort den nådde marken, så det var nästan inget som fick ligga kvar. När snöandet upphörde helt så övergick det i ihållande regnväder. Så det har regnat så gott som hela helgen... Ruggigt! Men vi har trotsat vädret och åkte ut till regementet och I20-området i fredags och spårade lite. Det var ett tag sedan sist, så det var skoj! Svea tycker ju att det är sååå roligt! Vi började med ett spår på ca. 200 m med en hel del vinklar. Men det spelar ingen roll hur mycket man krånglar till det för henne och hur mycket det regnar, hon lyckas alltid ta spåren galant :)

Laddar inför spåret


Den här gången blev det även ett bra slut på spåret. Sveas favoritleksak fick utgöra slutmarkering, och hon blev alldeles överlycklig när hon hittade den! Ville inte alls fortsätta då, utan det var bara att leka som gällde och hon blev alldeles till sig! Det är något speciellt med den där hund-ölen... trots att den inte piper längre. 

Favoriten!


Igår var vi ute i skogen, och fick även med oss Anders, så vi passade på att köra lite sökträning. Det gick riktigt bra och Svea tycker att det är lika kul som spårandet. Den här hunden älskar verkligen att få jobba!

Idag började vi med en sväng på stan. Svea fick följa med och vi träffade på en liten boxervalp! Han var verkligen huuuur söt som helst, 12v. och hette Justin, kom från Boden. Påminnde en hel del om Svea när hon var liten, precis samma färg och han verkade lika tuff som hon var då. Men Justin hade lite mer vita tecken i ansiktet. Men vilket charmtroll han var :) man blir såå sugen på en till!

Efter stadspromenaden var det dags för korvgrillning. Vi åkte bort till Hamptjärnsstugan och började med att gå runt 5km-leden, innan vi satte igång med att grilla korv. Vädret var inte alls det bästa, men det var mysigt ändå :) Nu är det i allafalll i slutet av löpperioden och Svea har blivit mer pålitlig igen. Hon är inte alls lika intresserad av andra hundar längre och är mycket mer lyhörd och lydig, så skönt!

Man måste ju ha koll på vad som händer utanför...


När jag bokade tid för ultraljudet så hörde jag mig även för om höftledsröntgen. Veterinären tyckte att jag skulle vänta några månader efter löpet, så det blir väl antagligen runt jul eller efter nyår.

Det här var nog allt för den här gången. Ha det så bra nu!


Helg

Hej på er!

Så var det söndag igen, och den här helgen har verkligen flygit i väg! Vi har haft besök av mamma, Evelina och Henna. Det har varit en hel del lek och bus kan jag lova :)


Fina flickor



Upphittad tennisboll






Regn, regn, regn...

Hej!

Idag har jag varit ledig och då passar det på att bli riktigt ruskväder här! Tidigare i veckan har vädret varit helt underbart med massor med sol och blå himmel. Men inte idag, nej nu blåser det och regnar och är rätt så kallt, inget vidare alltså... Dock ingen snö iallafall! Idag blir det till att hålla sig inne. Men vi trotsade vädret på förmiddagen och tog oss till Hamptjärnen och gick runt 5km-leden där. Det är ju liiite mysigt med regnet ändå, om man har ordentliga skor och kläder. Svea tycker att det är lika kul att vara ute, oavsett väder, hon är då alltid lika glad :)

Igår, när vädret var mer inbjudande än idag, gick jag och Svea runt Nydalasjön. Jag vet inte riktigt hur långt det är runt, men det tog nästan 2h. Väldigt fint område är det iallafall! Lite kort från turen kommer längre ner.

Senare på kvällen stack vi ut och joggade en sväng. Vi hann även med lite bus med Sveas favoritfarbror Wiklund, en mysig bassethane på 10år. Hon har inte träffat honom på länge nu och hon blev så sprallig när vi träffade dom ute i skogen och lyckades få igång honom ordentligt! Annars brukar han var väldigt lugn och nöja sig med att srpinga runt lite och vifta på svansen, men de hade riktigt skoj, båda två :)

Ikväll kommer mamma och Evelina och hälsar på oss, och självklart får Henna följa med, det ska bli kul! Det är även boxerträff i Skellefteå på söndag, men vi får nog tyvärr skippa den eftersom Svea löper. Men det blir väl en hel del boxerbus för oss ändå nu när Henna kommer och hälsar på!

Det var nog allt för den här gången... Nu ska vi snart ta och släpa oss ut på en rastningsrunda i regnet igen. Håller tummarna för bättre väder i helgen!


Nyfiken!






Vilopaus





På språng



Mys i soffan


Höst

Hej hej!

Nu är hösten här! Vi har fortfarande inte fått någon snö, som tur är, men det är riktigt kyliga dagar emellanåt och riktigt kalla kvällar och nätter. Jag har redan hört rykten om snö längre söderut, men jag hoppas att vi får ha höst ett tag till!

Allt är iallafall bra med oss. Svea har börjat löpa nu, men annars så rullar det på som vanligt. Jag gillar verkligen hösten. Allt är så färgglatt och luften är fräsch, så det är en härlig tid! Det tråkiga kommer lite senare, med grå omgivning och mörkare tider... Vi njuter så länge det varar och passar på att vara ute i skogen så mycket vi kan. Vi blir kvar i Umeå i 3v till, sen blir det Hudik igen. Svea börjar bli en väldigt berest liten tjej :)

Nu har min kameraladdare dykt upp! Äntligen! Så här kommer lite fina höstbilder:


RSS 2.0