Ny vecka igen!

Så var det en ny vecka igen, och den har hittills bjudit på en hel del grått väder och lite regn. Jag lyckades bli förkyld lagom till måndagen och idag resulterade det i feber. Så det blev till att vara hemma från skolan och jag hade även tagit på mig att jobba några timmar på eftermiddagen, men det blev till att skippa det idag. Tisdagen har därmed varit en riktig slappardag för mig och Svea. Vi har hållit oss till sägen och bara tagit det lugnt. Men nu är jag piggare så det var inget långvarigt som tur var!

Jag var på Loboo ihelgen, en hundaffär här i stan, och beställde ett nytt halsband till Svea. Jag var och hämtade ut det häromda´n, tjusigt va?

Svea & Hilma
 

Här kommer lite fler bilder från helgen som var:

    


Sommarväder & boxerträff

I helgen har det varit riktigt sommarväder här: strålande sol, blå himmel och runt 20 grader, så vi har varit ute mycket och njutit av solen och värmen!

Igår var vi iväg till Ön på boxerträff. Det var 6 boxrar som kom och det var jätte roligt! Det var en lite dum helg eftersom det var v75 samma dag och tid på travet, men vi var ju rätt så många som kom iallafall. Vi hade ju verkligen tur med vädret och hundaran fick först  träffas och hälsa på varandra. Sen körde vi uppletande med hundarna. Svea var inte riktigt på hugget utan tog det rätt lugnt. Hon hade minsann ingen brådska att hitta något föremål! Men tillslut så hittade hon den och kom tillbaka. Hon som alltid annars brukar älska att få leta grejer och  har en väldig fart när hon letar. Men jag antar att det var kombinationen av skendräktighet, värme och vattenpölar i uppletanderutan som ställde till det lite för henne...

Några bilder från träffen:

Madelene & Irma

Ingela & Ebba

Sally & Irma

Det rullar på...

Dagarna går så otroligt snabbt och nu är det helg igen! Veckan har innehållit en hel del skolarbete för min del, men vi har även haft super härligt väder så vi har försökt vara ute så mycket som möjligt emellanåt också. Snön är nu bara kvar inne i skogen och gräset börjar bli grönt. Bilderna är från början av veckan, nu är det inte alls lika mycket snö kvar, så det går verkligen undan!
Jag tar den!
 

 
I solen med matte

Svea har inte riktigt varit på topp den senaste veckan och jag misstänker att hon är skendräktig. Hon blev det efter förra löpet också, och det är samma visa nu igen. Hon sover väldigt mycket när vi är hemma, äter lite sämre än vanligt, spenarna är lite större och det är inte riktigt lika full rulle ute som det brukar. Men hon är fortfarande pigg, alert och lika glad som vanligt och hon har ingen feber eller så, så det är inte så farligt ändå. Vissa hundar blir ju verkligen påverkade och personlighetsförändrade när de är skendräktiga...

Igår var vi till klubben och tränade tillsammans med Sofie och Wille. Det gick jätte bra och Svea var riktigt duktig :) Vi tog det rätt så lugnt och tränade mest kontaktövningar, fotgående, inkallningar och lyckades även klämma in lite passivitetsträning. En lyckad träningskväll blev det iallafall!

Hela planen var så gott som upptinad förutom i ena hörnet där det hade bildats en liten sjö. Wille älskar vatten, så hans belöning blev varsågod å bada :)
  

 En nöjd Wille!   

                               



TREVLIG HELG!

Tillbaka till verkligheten

Igår var det sista dagen på påskledigheten för min del och vädret var toppen, så vi gick på en långpromenad längs strandpromenaden vid Umeälven. Det var sååå härligt och jag tror att nästan hela stan var ute och gick samtidigt som oss. Svea fick springa lös nästan hela tiden och hon är så duktig! Det var inte så längesedan hon blev överlycklig så fort hon såg en människa och ville fram och hälsa på allt och alla, men nu är hon inte ett dugg brydd när vi möter folk och hon lyssnar verkligen jätte bra! Det känns som att hon har mognat på sig lite mer nu, och hon är rätt så mycket lugnare nu för tiden. Det var något speciellt med det där andra löpet... Men det finns fortfarande en massa spring i benen, men det hela är dock lite mer kontrollerat än tidigare.

På vägen tillbaka gick vi genom stan och passade på att köpa årets första mjukglass. Vi såg även årets första vitsippor här uppe så nu har våren äntligen kommit på allvar, tjohoo!

Innan vi gick hem stannade vi till hos vår nya boxerkompis Alfons som bor Öst på stan. Det är en stor liten kille på 10 månader som Svea bara älskar att sätta på plats! Hon låter helt rabiat och trycker ner honom hela tiden, samtidigt som de båda viftar på svansen och tycker att det är super skoj, så det är inte på blodigt allvar iallafall. Men så här beter hon sig bara mot hundar som är yngre, aldrig mot äldre hundar. Men det är bara bra att hon uppfostrar dem lite :)

Uppfostran pågår

Men kul har de!


Efter att hundarna fått busa lite följde Alfons och hans matte och husse med oss på en liten promenad. Det blev en riktigt långtur i solen för vår del den dagen, tror vi var ute ca. 3 timmar. Svea var riktigt nöjd och somnade i sin korg så fort vi kom hem.

Nu är det tyvärr slut på ledigheten och allvaret har börjat igen.  Solen har varit framme hela dagen och det har varit helt underbart väder :) Jag och Svea spenderade hela eftermiddagen i stallet idag. Vi passade på att ta oss en tur i skogen i det härliga vädret.

Utställning i Örnsköldsvik

Hej hej!

Så var det dags för utställning i Ö-vik. Det var VÄLDIGT många hundar som var med och dagen blev rätt så lång, men kul hade vi :)

Jag hade tur som fick med mig Sofie som medhjälpare och det var jag väldigt glad för! Det är mkt besvärligt att hålla ordning på hund, bur, stol, papper mm på egen hand. Dagen blev väldigt lyckad med många fina resultat och det var jätte kul att träffa gänget från Bispgården och Östersund igen!

Domare var Helge Lie från Norge och Sveas resultat (unghundsklass) blev 1kv 1kk 1 Hp och vi blev så glada så! Kritiken blev:

"Mycket god typ och storlek. Bra huvud. Bra ögon och öron. Godtagbart bett. Bra hals. Bra kropp och benstomme. Bra vinklar bak. Bra päls. Bra temperament. Rör sig och visar sig bra."  -Med andra ord en hel del bra!

Hälsning på domaren

In action



Svea med sitt fina hederspris


Ulla (Slåttmyrens Beautiful Queen) fick också hon fin kritik och fick resultatet 1kv 2kk.

Helena visar Ulla


Det gick även bra för Hannah och Roxy (Slåttmyrens Black Star) i juniorklassen: 1kv 1kk 1Hp. Grattis tjejer!

Hannah och Roxy


Och det gick även jätte bra för Mona och hennes aussie Stormo Backens Buster i valpklass 6-9mån och i BIS-finalen:
 


Min kompis Lisa var också där och ställde sin aussie Focus samt tävlade lydnad med sin cocker Fritz. Focus fick superfina resultat: Cert och BIM i juniorklassen. Jätte kul! Stort grattis :) Tyvärr missade jag Fritz resultat, men är helt säker på att det gick bra för dem i lydnaden också.

Focus med sina fina rosetter
utstallning-ovik-009
Lisa, Focus och Fritz
  

Det roligaste med dagen var ändå att det gick så bra för Helena och hennes Rut! Deras imponerande resultat blev Ck, Cert, BIR, BIS-1 Bruks!!! GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS!

Helena och Rut


Rut blir BIR och...


...BIS 1 Bruks!


Som ni ser så blev det en hel del fina resultat och en hel del bilder (kvalitén på dem var tyvärr inte den bästa). Vi hade kul och TACK alla för en jätte rolig dag! Det var jätte roligt att träffa er igen :)

Svea var jätte duktig hela tiden och tyckte det hela var super skoj, men det var en trött stjärna, men nöjd, som åkte med oss hem!

Extra stort tack till Sofie som ställde upp hela dagen, du är en pärla!

Hemfärd

Hej!

Ledigheten börjar dra sig mot sitt slut och det är dags att dra norröver igen. Sofie och Wille har varit hemma på Gotland över påsken och ville lifta med oss från Hudik. Så vi plockade upp dem på tågstationen innan vi åkte och det var jätte kul att träffa dem igen!

Känns lite tråkigt att åka uppåt igen, vi har haft riktigt kul och hundarna också, men ska även bli skönt att återgå till vardagen.

Vädret idag är ingen höjdare, det snöar och är grått...  Vad man kan kalla aprilväder. Men vi har iaf varit ute på en ridtur med Claes i skogen. Det var kul och det märktes att pållen har fått vila några dagar! Som tur är har jag väldigt snälla stallkompisar som har tagit hand om honom när jag varit borta. Vi var ute ca 1 timme i skogen och på hemvägen stötte vi på ett älgkadaver (komplett med inälvor och allt!) en bit i från vägen, ingen trevlig upplevelse! Det var hjulspår i snön så det måste ju ha varit någon som dumpat kroppen där, men får man verkligen göra så?! Hörde att någon/några i Dalarna hade lagt ut förgiftade älgkroppar i skogen för att ta död på vargar! Helt sjukt, hur kan man göra så!?  Hoppas verkligen att denna inte var ett sånt försök!

Nu till lite gladare nyheter: Idag är det Hennas tur att fylla år så, STORT GRATTIS HENNA PÅ 5-ÅRSDAGEN :) 


Här kommer lite blandade bilder från vecka som varit:

Uppletande i skogen


Svea och Henna jagar vassbitar under ytan!


Fynd som hittades i skogen!


Full fart i skogen med brudarna och Ricky (svensk vitälghund)


Vem är det som kör egentligen?!


Svea


Gruppfoto: Henna, Svea, Gismo, Leo och Knutte


Henna njuter!


Flocken på något rörig promenad!

Släktträff

Hej!

Idag har jag, Johanna och hundarna varit hos vår moster Karina m familj och hälsat på. Det blev en riktig hundträff, totalt 5 hundar. 

Karina har en boxerhane, Knutte, och min kusin John, som också var där och hälsade på, har 2 svensk/danska gårdshundar, Gismo och Leo.

Vi gick en promenad i skogen med hela flocken och det var riktigt härligt, om man bortser från de blöta skorna och fötterna jag hade när vi kom tillbaka, det var rätt så mkt blötsnö kvar i skogen...  Men vädret var soligt och fint, så det var det värt!  

När vi kom hem igen var hundarna riktigt nöjda och de slocknade direkt. Så nu sover de som stockar :)

(Jag har massor med kort från den här veckan som jag ska lägga upp när jag är tillbaka i Umeå. )

På lördag är det dags för utställning, årspremiären för vår del. Det blir i Ö-vik den här gången och det ska bli spännande! Det är väldigt längesen sedan sist och det ska bli kul att höra vad pyret får för kritik nu när hon har hunnit växa på sig iaf lite till. Men vi känner oss lite ringrostiga så det är väl hög tid att börja träna lite inför den! Får se om det blir lite liv i fröken snart...

Glad Påsk!

Så var påsken här igen, härligt! Vi har dragit oss lite söderut till Hudiksvall för att hälsa på familjen över påskhelgen.

Svea tycker att det är jätte kul att vara här. Inte minst pga. Henna, syrrans 5-åriga boxertik och Sveas största idol (förutom matte då så klart;)) ! Det blev ett kärt återseende mellan hundarna, och första mötet börjades som alltid när dessa töser möts med en liten ritual. Det är Henna som är bossen och Svea ligger på rygg eller kryper runt henne de första 10 minutrarna, men sen är det fritt fram och de är hur bra vänner som helst. Alltid samma visa om de inte har setts på länge. Men sen får den lilla fröken härja på som hon vill, när hon vet vem som bestämmer.

Här är det mer vår än vad det är i Umeå, trots att avståndet inte är SÅ stort. Idag har vi haft kanonväder; strålande sol och 10 grader varmt = underbart :) Så idag blev det till att vara ute i det fina vädret och grilla korv, vilket var uppskattat även bland hundarna (det blev en och annan smakbit för dem också förstås).

Det har smält undan bra i skogarna här, så jag och syrran. Evelina, passade på att köra lite sök med hundarna. De tyckte det var såå kul :) Vi har haft turen att få vara med i en bra sökgrupp i Umeå, men det har varit ett långt uppehåll med det nu sedan jul, då det är väldigt många som satsat stenhårt på att träna drag med hundarna, och för att det inte är så kul att springa runt och leta figuranter i 2 m snö... Men vi har sagt att vi ska köra igång igen så snart det blir lite mer barmark, så det längtar vi efter! Svea är verkligen riktigt duktig! Älskar att arbeta och är en riktig naturbegåvning både när det gäller sök och spår, så det ska bli så roligt att ta upp träningen med detta när snön minskat lite till!


Glad påsk på er!




                   



Boxerbus

Idag var det dags för boxerklubbens styrelsemöte. Det är medlemsträff den 25 april, så huvudpunkten var att planera inför den. Vi bestämde tillslut att det blir korvgrillning, lek, stafett och ev. tipspromenad. Det ska bli kul, och jag hoppas att det kommer många boxrar med tillhörande matte och hussar! 

Svea fick nöja sig med att ligga i bilen under mötet, men det tyckte hon att det var värt för efteråt fick hon busa lite med boxerhanen Bengtsson. De lekte riktigt bra tillsammans och hade super kul! Tyvärr så glömde jag kameran hemma så det blev inga bilder, vilket var synd! Det blev en hel del krumelurer och fintar kan jag lova :) När det var färdig lekt så tränade vi lite "gå fint" bredvid planen, vilket inte var det lättaste då det hölls lydnadskurs där med en massa hundar som skulle springa och hämta apporter. Men det gick bra ändå, och koncentrationen hamnade så småningom på rätt ställe. Det går framåt!

Stadspromenad

Idag är det riktigt ruggigt väder: kyligt och grått. Så det blev  till att gå ner en sväng på stan. Var rätt så mycket folk där idag och ett bra tillfälle för lite miljöträning. Vi passade även på att träna lite passivitet och Svea skötte sig galant! Det kom fram ungefär 7 personer medan vi satt där, och Svea fick en hel del beröm och de tyckte att hon var så lugn och fin. Det är alltid lika roligt att höra och kul när folk vill komma fram och hälsa :) Det känns verkligen som att boxern har ett gott rykte och att folk har bra tankar om rasen. Ofta har de som kommer fram en egen eller så har de växt upp med boxer eller så har de någon granne som har/haft en osv... Det är verkligen hundar med personlighet och som folk kommer ihåg!

För ca. en månad sedan var vi iväg och fotograferade Svea. En fotograf från Happy dogs kom till Arken-zoobutiken på Teg, så då passade vi på att åka dit. Nu har bilderna kommit som jag beställde. Kul att ha några förstoringar och de var så fina! Men hade dock lite högre förväntningar på bilderna, bla. på bakgrunden och ljuset  men, men jag ska inte klaga, hade inte kunnat gjort det bättre själv! Vi får prova någon annan fotograf nästa gång. Nu ska jag bara försöka hitta några fina ramar till korten.

Så här blev resultatet:

   

     


    

April

Hej!

April = en vårmånad, och det har börjat bra! Vi har haft sol flera dagar och en hel del +grader, så nu börjar det smälta ordentligt. Härligt!

Svea fick följa med ut i skogen på en ridtur idag. Det var ett tag sedan sist, Classe lyckades nämligen trampa av sig en sko förra veckan och fick då samtidigt ett skärsår vid karleden. Men nu har såret läkt och hovslagaren har varit här och slagit på en ny. Så både häst och hund tyckte att det var på tiden att få komma ut på en ridtur.  Innan vi åkte hem igen så hann det även bli lite hundbus med Lotus, en goldenhane.

Jag har fått låna en bra bok av syrran som jag börjat läsa; Lydnad för tävlingssugna av Ursula Wilby. Den är verkligen jätte bra! Jag har aldrig haft några planer på att tävla tidigare, men det skulle vara roligt att prova på någon gång. Vi ska iallafall försöka lära oss momenten så får vi se hur det blir efter det, om vi lyckas vill säga :)
Så den boken kan jag verkligen rekommendera. Den tar upp inlärningsmetoder för olika slags hundar och moment från Lkl.1-elit. 

Dagens boktips!                              


Kikade runt lite på youtube tidigare idag, kolla in dessa super söta bäbisboxrar :)

           http://www.youtube.com/watch?v=6OvjU0ZQKQc&feature=related


RSS 2.0