Ny vecka

Helgen gick snabbt förbi och så var det måndag igen. Att man ställde fram klockan en timme kändes inte heller alltför kul, men nu i efter hand är det väldigt skönt med ljusare kvällar :)

Vädret i helgen har inte varit speciellt trevligt: snöblask och grå himmel. Så det har tyvärr inte blivit några längre utflykter utomhus. Men vi trotsade vädret på lördagen och åkte ut till Holmsund. Vi gick valpkursen där förra våren och hittade då en massa fina promenadleder i skogen, så vi letade upp ett fint skoterspår och gick på en skogstur. Svea hade en hel del spring i benen och flög omkring som en tok mest hela tiden :) Hon lyckades även leta upp en stor otymplig pinne som hon sedan envisades med att släpa med sig under hela turen. Besvikelsen var stor när pinnen inte fick följa med in i bilen!
Lördagskvällen spenderades i soffan (Sveas absoluta favorit plats) framför senaste Arn-filmen. Självklart med ett uppehåll för Earth hour mellan 20.30-21.30. Vad gör man inte för klimatet!

Måndagen har varit grå även den. Men idag har det faktiskt varit +grader och ingen nederbörd, så det går åt rätt håll iallafall!  "Stallfamiljen" har åkt till fjällen den här veckan, så jag och Svea har blivit ansvariga för att hästarna kommer ut på morgonen. Så imorse blev det till att kliva upp tidigt och åka till stallet.
Gick heldag idag, men fick sluta vid kl.15. Blir lite stressigt dessa dagar då man måste hinna hem och rasta vovven på lunchen, men det fungerar bra! Idag var Svea så trött efter den tidiga turen till stallet så hon sov som en stock när jag kom hem på lunchen. Efter skolan gick vi runt Grössjöns naturreservat, jätte fint ställe. Och sen hälsade vi på hos kompisen Wille och hans matte Sofie. Det blev en hel del bus, Svea tycker att det är sååå kul att vara där! Så nu är hon helt slut och ligger i sängen och snarkar :)


                                    Med ryggsäcken på
                                    


Skönt med helg

Så var det fredag igen och äntligen helg! Veckorna rullar på riktigt snabbt nu för tiden. Har faktiskt inga planer alls för helgen, vilket känns rätt så skönt! Håller tummarna för att det blir fint väder iallafall, så att vi kan vara ute.

Dagen har hittills bjudit på en hel del solsken och vi har precis kommit hem efter en skön promenad i skogen. Började smått med lite träning, fotgående och "ingångar" och avslutade med ett litet uppletande och en massa bus, vilket alltid är lika uppskattat!

Trevlig helg!



Träna, träna...

Hej på er!

Idag har vi haft sol hela dagen här, härligt! Man blir ju sååå mycket piggare när dagarna är så här. Men det har dock varit kallt, imorse var det nästan -10 vilket inte känns riktigt ok den här tiden på året... vi vill ju ha vår nu! Men jag antar att man får skylla sig själv när man valt att bo så här långt upp i norr... Som tur är så finns det ju varma hundtäcken för små frusna boxrar!

Började en ny kurs idag i skolan, livsmedelssäkerhet, verkar vara riktigt intressant! Efter skolan lämnade vi bilen hemma, för omväxlings skull, och tog oss en promenad bort till klubben på Ön o tränade lite. Det här med att gå dit visade sig vara en mycket bra idé! All onödig överskottsenergi var då borta när vi väl kom dit, så då kunde vi koncentrera oss helt o hållet på vad vi skulle göra, istället för att koncentrera oss på allt runt omkring! Kanon bra! Detta med att behålla koncentrationen längre stunder bland andra hundar har varit ett litet problem. Vissa gånger går det bra, medan det är näst intill omöjligt andra ggr...  Men det är ju förstås mycket roligare att hålla koll på alla andra än sig själv... Koncentrationen brukar vanligtvis minska i takt med att antalet hundar runt om ökar, tyvärr, men vi kämpar på! Övning ger ju färdighet som det så fint heter :)



Vinterjackan på!

Hästar, hundar & fotboll

Hej!

Idag fick Svea vara ensam hemma på förmiddagen då jag hade föreläsning på skolan. Dagens innehåll var lite udda, vi fick nämligen ha rollspel. Vi fick gestalta politiker och tjänstemän på ett miljönämndsammanträde och jag blev tilldelad rollen som folkpartist. Skådespeleri är verkligen inte min starkaste sida, men tro det eller ej så var det hela faktiskt rätt så kul! Detta avslutade den här kursen som vi läst nu i ca 10v, så det var ett bra avslut!

När skolan var avklarad för dagen tog jag & Svea en välbehövlig promenad i skogen. Efter en stund mötte vi en karl med en liten dvärg schnauzertik vid namn Chimmis och båda hundarna föll för varandra direkt, så vi gick en sväng tillsammans. Så himla roligt att se hundarna när de kom så bra överens och de lekte hur bra som helst :) Det var en riktigt trevlig tur!

Senare på kvällen for vi iväg en sväng till stallet. Svea tycker att det är super kul att få följa med dit! Hon gillar hästar, men har en hel del respekt för dem också vilket är bra.  En annan bidragande faktor till att stallet är så roligt är förstås att polaren Scott bor där, han är cool grabb, en fd. polishund och en riktig favorit.

Vi bor granne med Umeå IK´s hemmaarena och de hade match ikväll. Då är det alltid massor av folk där och ett perfekt tillfälle för lite miljöträning. Tränar lite passivitetsträning med Svea nu, har väldigt svårt för att göra inget alls under en längre period. Så vi gick dit och gjorde ingenting, gick bra!


Svea är lite skeptisk mot stallets minsta häst Leo, som är hela 34 år! Är det en hund eller är det en häst...?


Så var det tisdag

Var ute på en långpromenad runt Mariehemsängarna och Gammliaskogen idag. Några fina kort blev det:

                            


och när man kommer hem är det skönt att sova lite i solen...


Var tog solen vägen?

Idag har det snöat igen och varit minusgrader! trodde ju det var dags för vår nu... men tydligen inte...

Helgen har iallafall varit mycket bra! Fint väder hade vi. Lördagen spenderades till viss del på stan och till viss del på diverse bilaffärer. Har nämligen haft lite bilkrångel men har förhoppningsvis listat ut var problemet sitter.

På kvällen var jag iväg på klassfest och Svea fick vara hemma med husse Anders, vilket hon inte hade något emot, (Anders= bästa lekfarbrorn :))

Söndagen blev lugn. Vi tog oss en långpromenad i skogen och Svea var såå duktig så! har haft lite problem med att hon springer fram till andra hundar när hon är lös, men idag gick det jätte bra! 

Min kompis Anna fyllde 25 igår så på kvällen var vi bjudna hem till henne på tårta. Självklart var Svea med o fick smaka :)

Fick nyss ett erbjudande om att följa med på Björkstadens hundträning ikväll, tillsammans med Ulla och Kajsa, Sveas boxerkompisar. men vi fick tacka nej eftersom pyret förtfarande löper... så synd, men ska absolut prova på de där träningarna när hon löpt klart!


Ett resultat av allt springande på stan blev  en liten dyna till Svea, perfekt till buren i bilen. Verkar som att den blev godkänd iaf...




Vi gjorde ett litet uppletande av favoritbollen i skogen
                  

Vårkänslor :)

Trots att det har regnat idag så känns det att våren är på väg! Termometern visade på +10 grader när det var dags för morgonpromenaden och det kändes underbart! Men trots barmark på vägarna så finns det en HEL del snö kvar som ska smälta.  Det är ju tyvärr inte så jätte roligt med allt slask och blöta tassar...  men, men om det fortsätter så här så dröjer det nog inte länge innan det blir vår på riktigt.

Idag har jag varit ledig så jag tog med mig Svea ut på en ridtur med min pålle Classe på förmiddagen. Det är perfekt att kunna ta med sig både häst och hund ut på samma sväng! Blir dessutom lite mer tempo än vad en vanlig promenad ger, vilket kan vara uppskattat :) Idag fick vi även sällskap under ridturen. En wheaten terrier kom framspringandes med en matte på häst strax bakom. Hunden, Askar, och Svea blev polare direkt och som tur var var han kastrerad (Svea löper nämligen). Både hundar och hästar kom bra överens så vi tog en tur tillsammans vilket var väldigt roligt!   

En trött Claes på stallgången...
                                                                                                     ... och en trött Svea
                                 


Bloggpremiär!

Har nu fallit för det här med att skriva blogg o har nu bestämt mig för att prova på detta :)
Den här bloggen kommer främst att handla om vardagen med min underbara lilla boxer vid namn Incirias Fear Factor, alias Svea.

Svea är en härlig boxertjej på snart 1,5 år och det bästa hon vet är att busa och att få vara ute i skogen. Dessutom så älskar hon folk och att få följa med matte och husse överallt.  Klart man vill vara med så mycket som möjligt! 
Kompisar är ju förstås inte heller så tokigt, favoriterna heter Henna (boxer), Wille (golden), Scott (schäfer) och Yalla (kelpie). En annan stor favorit är SNÖ! Vi bor i Umeå så den vara finns det väldigt gott om, iallafall i år...
                                                 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0