Finfint utställningsresultat :D

Hejhej!



Utställningen i lördags gick strålande!!! Det var svenska hundklubben som anordnade nationell utställning på Östanbräck i Hudiksvall. Både Svea och Märta var med och den här gången fick vi revansch sen sist :) Det var bara de två tjejerna i boxerklassen, Svea blev BIR och fick cert!!! :D Sååå otroligt kul!! Och inte nog med det, sen vann hon även gruppen, men sen tog det stopp, blev en 7e plats i BIS-finalen. Men jag är så otroligt stolt över min underbara tjej :) och jätte roligt med certet!

Det var Helena Ekdahl som var domare och Sveas resultat blev:

"Härlig tik av utmärkt typ och storlek. Feminin, vackert huvud med fina detaljer. Välkroppad. Välvinklad. Rastypiska rörelser med gott påskjut. Härlig pälskvalitet och färg. Underbart temperament. Välvisad. Välvårdad."

1kv 1kk CAC BIR


Ny adress!

Hej på er!


Nu har det blivit höst på riktigt och häromdagen trodde vi till och med att det huxflux hunnit blivit vinter! Det snöade i måndags morse för första gången för den här säsongen. Det blev en liten chock när man vaknar och tittar ut och ser att allt är vitt! Men Svea tyckte det var superkul :) Hon for runt i snön och rullade och hade sig när vi gick i skogen på morgonpromenaden. Det känns alldeles för tidigt med vinter nu! Hösten har ju knappt börjat... Men som tur var så försvann så gott som all snö under dagen och solen har skinit och värmt nu hela veckan, så vinter känns lite avlägsen igen. Men det är lite kyligare ute och frostiga mornar.

Annars härjar vi på som vanligt här. Jag och Svea flyttade för snart 3 veckor sedan och nu bor vi på Solbågen igen och trivs kanonbra båda två :) Vi har fått en större lägenhet med balkong och området är bra hundvänligt och nära till skogen.

Vi kämpar på med kursandet. Kör två kurser parallellt, varannan söndag spår och varannan lydnad. Det har gått lite små segt med träningarna nu runt flytten för det känns som att det har varit tusen andra saker att hinna med också och dessutom har det varit kursuppehåll i 2v nu, så då kom vi av oss lite. Men på söndag är det dags för lydnaden igen. Men först på lördag ska vi på utställning. Den här gången är det Sv hundklubben som arrangerar och det är på Östanbräck här i Hudik. Det bir skoj det :)

Vi har påbörjat en stegtävling på jobbet, from 1 oktober, så nu stegar vi på ordentligt kan jag lova! Jag fick tipset om att sätta på en stegräknare på Svea och ange de stegen istället för mina egna och då vore ju tävlingen garanterat vinnas av mig, för jäklar vad den lilla bruden kan fara runt ibland! Hon är ett energipaket :) Det bästa som finns är ju att få springa lös och det får hon vara så gott som jämt. Men hon har alltid stenhård koll på var jag är nånstans och hon sticker aldrig iväg några längre sträckor. De gånger hon springer i förväg så att jag inte ser henne längre brukar jag alltid gömma mig nånstans och det dröjer inte många sekunder innan hon kommer som ett skott och letar.

Förra veckan var vi iväg till veterinärerna i Delsbo för att röntga höfterna igen och även knäna då den här gången. Veterinären kollade upp hjärtat på en gång och allt verkar vara i sin ordning där som tur är :) Veterinären, Gunnar, gjorde en preliminär bedömning av bilderna och han tyckte att den ena höften troligen var ett c fortfarande och att den andra möjligen kunde vara ett b. Knäna tyckte han såg fina ut, så där trodde han inte att det skulle bli några problem alls. Å inga pålagringar kunde uttydas så det kändes jätte skönt!  Gunnar är rätt erfaren och är, vad jag hört från flera håll, duktig på att bedöma röntgenbilder. Jag hoppas att höfterna har bättrat till sig och håller tummarna för det! Huvudsaken är att lillgumman inte behöver ha några bekymmer pga det. Vid senaste röntgen, som vi gjorde strax efter hennes ett års dag, fick hon c på både höger och vänster. Så nu är det spänd förväntan som gäller tills röntgensvaret kommer. Henna har c på båda höfterna och hon har även pålagringar. Det har börjat märkas lite på henne nu att hon har blivit lite stel och haltar rätt ofta. Speciellt i början av promenaden och om hon har legat länge. Men efter att hon har kommit igång så brukar hältan så gott som alltid försvinna, men det känns inte alls roligt... Hoppas verkligen inte att det är artros eller nåt sånt som hon har. Men syrran ska ta med henne till veterinären och låta dem kolla upp vad orsaken kan vara. I förebyggande syfte så käkar både Henna & Svea glukosamin. Jag funderar även på att börja ge, iallafall delvis, Hill´s specialfoder som smörjer leder mm (kommer inte ihåg namnet). Men allsidig och mycket motion, aktivering och bra kost tror jag är en grundregel för att hunden ska må bra och få ett långt och bra liv :)


RSS 2.0