GOTLAND

Hej hej!

Nu är vi hemma igen efter en toppenvecka på Gotland hos Sofie, Jens och Wille. Vädret var verkligen inte det bästa... regn, storm och blåst mest hela tiden, utom första dagen då det istället var över 30grader varmt och stekande sol! Men vi har haft det riktigt bra ändå och vi får hoppas att vädret är liite bättre när det är dags att åka dit igen nästa sommar.

Båtresan både dit och hem gick jätte bra. Svea skötte sig hur bra som helst och tyckte inte alls att båten var skum :) Däremot var det vääldigt mycket folk på både dit- och hemresan! Vi lyckades tajma in Stockholmsveckan, så det var fullsatt på båten.

Vi var runt rätt mycket på ön och kikade på en massa raukar och besökte en del stränder. Det så otroligt fint där och så vackert med all kalksten.


Svea & Wille

Svea och Wille hade inte träffats på över ett år, men det var inga konstigheter alls, de tycker verkligen om varandra och de har härjat en hel del :)


Wille, Svea, jag & Sofie




Förbereder attack!




Sofie & Svea klättrar på raukar




Svea har lagt beslag på Willes bulldog

Nu ska vi passa på och njuta av den sista ledigheten. På måndag börjar allvaret igen. Dags för en skogspromenad!

Trevlig helg på er :)

Nu är vi här igen!

Hej hej!

Nu är det dags att ta tag i bloggandet igen efter ett låååångt uppehåll!!!

Nu är det sommar och sol och vi har semester -underbart :) Sommaren har verkligen varit toppen så här långt, liiite för varm emellanåt, speciellt för små boxerbrudar... Men vi har badat mycket och spart långpromenaderna till kvällen. Svea är lite skendräktig för tillfället, men jag tycker inte att hon är lika påverkad som hon har varit tidigare. Annars är hon pigg och glad och lika underbar som alltid!



Mycket har hänt sen senaste uppdateringen men en kort resumé kommer här:

Ett nytt tillskott har kommit till stallgänget. Han heter Gizmo och är en liten tollare på ca 5 mån. Svea har tyckt att han är oerhört konstig och behöver sättas på plats med jämna mellanrum, hon har varit rätt hård med uppfostran och Gizmo har tyckt att hon har varit lite skrämmande... Men nu har det löst sig och numer går det hur bra som helst mellan dem! Stallflocken består alltså nu emellanåt av 7 hundar; Svea, Henna, Mack, Zeb, Diesel, Enzo och Gizmo och det funkar jätte bra mellan dem allihop och de har super kul tillsammans :)

I vår har vi även hunnit med att gå en unghundskurs för att komma igång lite igen. Därefter körde vi en spårkurs och det var superroligt :) Svea är riktigt duktig i spårskogen och det är inte omöjligt att vi kanske kommer iväg och tävlar nåt framöver. I höst planerar jag att gå en fortsättningskurs så det ska bli spännande! I sommar har det inte blivit så mycket spårning, dels pga värmen och dels pga skendräktigheten, Svea är inte riktigt på hugget och då tycker jag att det är bättre att strunta i det än att det ska bli något halvdant... Men i sommar satsar vi istället stenhårt på lydnaden. Nu går vi en tävlingslydnadskurs och den lilla fröken har verkligen potential! Det går jätte bra för oss och vi kämpar på stenhårt med det. I höst blir det troligtvis en fortsättningskurs.

Det har också blivit 2 utställningar hittills i år. Den första var en inofficiell i Hudik, premiären i öppen klass. Där gick det riktigt bra för oss och Svea blev BIR (en tik och en hane till), fick HP och BIG-3a, verkligen super skoj :) Domare var Jonny Olsson (tror han hette så). Kritiken löd:

"Mycket söt tik med härlig könsprägel. Bra hals och rygg. Välvinklad runt om. Härligt temperament. Välvisad."








Idag har vi varit iväg till Alfta på utställning. Svea fick 1kv och blev 3kk av 4 tikar. Domare var Annika Ullteveit-Moe och bedömningen blev:

"Välskuret huvud. Kunde ha lite djupare underkäke. Stark rygg. Framskjuten skuldra. Saknar ännu lite massa och muskulatur. Rör sig med bra baksteg. Typ och helhetsintryck: mycket god"

Det varierar verligen vad domarna tycker, men återkommande är ju det här med att hon behöver mer kropp, men jag tycker att hon börjar bli lite grövre. Men hela hon är ju liten i typen så jag tycker iallafall att hon är proportionelig och självklart är hon världens finaste och bästa hund :)





Tittade igenom lite bilder från när Svea var liten och det känns som att det var alldeles nyligen vi var iväg till Stockholm och hämtade hem henne! Tiden går så otroligt fort och nu är hon 2,5 år!
 







Till veckan sticker jag och Svea över till Gotland och hälsar på Sofie och Wille, vilket ska bli jätte roligt :) Rapporetar om den trippen senare.

Ha de så gott i sommarvärmen nu, det ska vi ha!

Hej så länge

RSS 2.0