Nu är det höst!

Hejhej, hoppas ni haft en bra helg!

Nu har det blivit höst på riktigt, satan vilket ruskväder vi har haft!!! I veckan har det varit lite kyligt, regnat och blåst en hel del. Men det är samtidigt lite mysigt, jag tycker om hösten! Den här perioden är så fin också, när löven är färgglada och fortfarande sitter kvar på träden och gräset är mer eller mindre grönt, och det är fortfarande är ljust en bra bit in på kvällssidan. Det märks på hundarna att de tycker att det är skönt ute nu också. Både Svea och Henna är så otroligt glada och pigga, de saknar nog inte sommarens värme speciellt mycket! Däremot så funderar jag på att skaffa ett Back on track-täcke till Svea eller ett Obtrack att ha i bilen efter träningen, hon blir bra frössen annars.

Sista tiden har vi kämpat på bra med spårandet. Det funkar mycket bättre med markeringen av pinnar nu och hon tycker att det är såå kul! Jag har lagt spår som är z-formade nu med flera vinklar och hon har fått 4 pinnar som mest. Vi har även börjat på med täktspår nu. Vi fick prova för första gången förra söndagen på kursen och det gick hur bra som helst! Anneli sa att hon aldrig hade sett någon hund ta täktspåret så bra första gången, så det var ju jätte kul att höra :) Vi körde ett till täktspår i tisdags och den gången gick det inte riktigt lika bra. Det var lite för mycket störningar som vi råkade ut för. Jag la spåret på täkten brevid gamla beteshagen en bit från stallet och det fick ligga ca 45 min. När vi sen gick det skällde Henna hela tiden från stallplan och det kom fyra irländska settrar springandes på vägen tillsammans med husse som peppade och hejjade på dem, så det var inte dåliga störningar.. Svea kom av sig lite och sen lite svårt att hitta upp spåret igen, men hon hittde pinnen tillslut (jag hade bara lagt ut en) så det blev ett bra avslut iallafall :) Nästa gång det blir täktspårning ska jag se till att det blir under lite lugnare former!

Igår fick vi medverka vid Annelis unghundskurs och agera mötande hund, vilket var väldigt bra för oss! Vid vissa hundmöten kan hon få lite fnatt; resa ragg, börja morra och skälla (om mötande hund börjar skälla) och det känns ju inte så kul. Det går alltid mycket böttre utan koppel, det känns som att jag har mycket bättre kontroll över henne när hon är lös och då lyssnar hon mycket bättre. Men den här gången gick det jätte bra med alla hundmöten och vi har fått lite övningar att träna på nu så att alla hundmöten ska gå problemfritt.

Idag har vi precis varit ute på långpromenad i skogen och Svea har varit så otroligt duktig! Hon lyssnar så bra och är jätte duktig med att komma in och gå vid sidan när vi möter folk. En riktigt duktig tjej :) Senare i eftermiddag drar fortsättningskursen i tävlingslydnad igång och det ska bli kul att komma igång med lydnaden igen. Det har varit mest fokusering på spårningen nu på sistone. 

Jag & Svea ska flytta till lite större lägenhet nästa vecka. Vi kommer att bo på Solbågen, och även Johanna & Henna ska flytta dit (vilket känns jätte kul) och mamma bor inte så långt därifrån, så det kommer att lösa sig riktigt bra för hundarna nu när Johanna har börjat jobba dagtid. Jag och Anders bodde även på Solbågen tidigare innan vi flyttade till Umeå och trivdes bra där, så det blir nog toppen. Nu ska vi sätta igång och packa lite!

Avrundar med lite bilder från stallet:


Mackan har lagt beslag på bilburen.

Svea & Zeb på språng

Svea & Susanne

Svea & Zeb på väg ner till Nyänge

Classe & Prissen

Classe, Prissen, Zeb & Svea

Zeb & Svea

Nasse, Prissen & Claes

Stallkorna Stjärna & Pärla

Utställning

Hej hej!


Här kommer en kort rapport från utställningen som jag & Svea var iväg på för nån vecka sen, bättre sent än aldrig!

Det var en inofficiell utställning på kennelklubben i Hudik och det var hela 6 boxrar med, vilket är fler än vad det brukar vara här :) Moster Karina & Jonas ställde även ut Märta för första gången och de fick verkligen en kanonstart på utställningskarriären!

Svea skötte sig utmärkt som vanligt ;) och var ju enligt mig självklart snyggast av alla. Kritiken vi fick var:

"Trevlig tik, feminint huvud och uttryck, strama ögonkanter, bra hals och rygg, tillfredsställande djup bröstkorg, borde ha bättre förbröst, lite rak överarm, välvinklad bak, rör sig trevligt."

Resultatet i öppenklass blev 1kv 1kk 1HP (2 tikar i klassen). Totalt blev lilla fröken 2a bästa tik efter Märta, som gick i unghundsklass. Märta kom 2a i gruppen. Efter den här starten för dem så tror jag inte alls att det blir några problem att få med dem som sällskap på fler utställningar framöver :)

I övrigt så kör jag & Svea på stenhårt med spårandet och det går jätte bra! Svea utvecklas verkligen och hon gör framsteg hela tiden, men visar fortfarande lite ointresse vad gäller pinnarna... Hon stannar till när hon hittar dom, men sen blåser hon vidare och har inte riktigt tid att stanna upp nån längre tid än så, så det är svårt att hinna med och se om hon hittar nån. Det finns alltså mer att utveckla vad gäller markeringarna, så nu ska vi ta och leka ordentligt med pinnarna och få upp intresset för dom lite mer!

Hejhopp!


RSS 2.0