MH på Ragunda BK

Hallå hallå!

Nu var det ett tag sen jag skrev sist, har verkligen haft fullt upp under veckan som var...

Det mest intressanta som hände under veckan var iallfall att vi var iväg till Bispgården på MH i lördags. Alla ur Helenas senaste kull var med och det var jätte kul att alla kunde komma, och kul att träffa dem igen :) Så det var totalt 9 hundar med under dagen. Vi som hade en bit att åka hamnade i eftermiddagsgruppen, så tyvärr hann jag inte se alla som körde på förmiddagen. Det var så roligt att gå med runt och se hur det gick! Men det blev en mycket lång dag, vi for runt halv 9 hemifrån Hudik och kom hem igen strax före 9 på kvällen och det var inte bara den lilla fröken som var helt slut efteråt kan jag säga... Johanna och Henna följde med oss och även Henna sov som en stock efteråt, trots att hon inte ens behövde gå rundan.

Det gick iallfall bra för Svea. Hon skötte sig, trots att hon helt glömde bort vad man ska göra vid inkallning i början... Det var ju så mycket annat kul att titta på, som publik och roliga figuranter i skogen!

Det första momentet var att gå förbi runt publiken och därefter hälsa på testledaren och gå iväg en bit med henne. Folkkär som hon är så var det inga problem, men på tillbaka vägen var det bra mycket roligare att titta på publiken istället. Leken och dragkampen gick rätt så bra, men leklusten var inte riktigt på topp. 

Kontakt hälsning: 4   Kontakt samarbete: 3
   
Kontakt hantering: 4   Leklust: 3

Gripande: 3   Dragkamp: 3

Därefter var det dags för det lilla bytet. Första svängen fick vi göra om. Svea stod och tittade åt helt fel håll och fick då nämligen syn på en figurant som gick och gömde sig i skogen och stack dit istället... Men det gjorde som tur var inget utan vi körde bara om och då gick det betydligt bättre.

Förföljande: 3, 3   Gripande: 2,2  


Sedan var det bedömning av aktivitetsnivå. Det blev en del strosande runt.

Aktivitet: 3


När det sedan var dags för avståndsleken tyckte Svea att figuranten var otroligt skum! Men när personen tagit av sig förklädnaden och lekte så sprang hon fram och tyckte det var hur skoj som helst! 

Avståndslek intresse: 3   Hot/agg: 3

Nyfikenhet:2

Leklust: 3

Samarbete: 3


Överrasknigsmomentet med dumpen tyckte Svea var riktigt läskig! Men hon vågade gå fram när jag satt mig ner vid overallen och sedan gick hon förbi utan problem. Så ingen kvarstående rädsla iallafall.

Överraskning rädsla: 3   Hot/agg: 2   Nyfikenhet: 2

Kvarstående rädsla: 1   Kvarstående intresse: 3


Därefter var det dags för skramlet.

Ljudkänslighet rädsla: 4   Nyfikenhet:5   Kvarstående rädsla: 1

Kvarstående intresse: 1

Spökena gick också bra!

Spöken hot/agg: 3   Kontroll: 4   Rädsla: 3

Nyfikenhet: 3   Kontakt: 4


Sista leken gick däremot inte så bra. Hon var inte alls intresserad av den där sliskiga trasan, men gjorde några tappra försök iallafall. Det var lite konstigt tyckte jag, eftersom hon annars alltid älskar att ha dragkamp och så, men det var ju en annorlunda situation och varmt i solen. Hon var nog också ganska nöjd efter de andra momenten, det tog på krafterna.

Lek 2 leklust: 2   Gripande: 1

När första skottet kom släppte hon trasan, men tog sedan upp den igen. Därefter var hon helt oberörd.

Skott: 2

Men den lilla tjejen gjorde bra ifrån sig tycker jag och vi fick mycket beröm från testledaren. Hon tyckte verkligen att Svea tuffade till sig under tiden och fick bättre självförtroende efter varje moment, så det var kul att höra! De tyckte även att det var toppen att vi kör lite sökträning, hon visade verkligen sin talang för det :)


Kommentarer
Postat av: Helena

Hej på er!

Kul att träffa er i lördags även om man inte hinner surra så mkt! Är så glad att hela gänget kunde komma också:-):-) Tittar in snart igen. Kram!

2009-05-25 @ 21:46:34
URL: http://www.slattmyrens.se
Postat av: Anonym

Grattis till ett bra MH Tycker hone skött sig bra och kul med bilderna Kram Ann-Britt

2009-05-25 @ 23:22:18
URL: http://home.swipnet.se/Incirias
Postat av: Miso, Bella och Chaplin

Grattis grattis till Sveas fina MH! Kan tänka mig att hon var trött efter en hel dag med sådana mysko upplevelser :-)

2009-05-27 @ 14:02:52
URL: http://boxerbus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0