Valborg

Hej på er!

Igår var det dags för valborgsfirande igen och nu är det första maj! Det är helt otroligt vad aprilmånad har gått snabbt, dagarna bara rinner iväg och snart är det dags för MH, nämligen nästa helg!

Vi spenderade en del av månadens sista dag på klubben igår tillsammans med Sofie och Wille. Det var underbart väder och planerna hade både tinat fram och torkat upp helt och hållet. Vi körde lite kontaktövningar och fotgående till att börja med. Det gick jätte bra och Svea var så duktig! Vi kan köra längre och längre sträckor med allt fokus i behåll, så det går verkligen framåt! Sen fick Svea sitta vid sidan om och vänta medan vi körde lite med Wille. Det är jätte bra träning för henne att bara få sitta lugnt vid sidan av och titta. Det är liite jobbigt i början, väldigt svårt att sitta stilla och inte få någon uppmärksamhet alls, och då försöker man ju med det mesta, som t.ex. att skälla lite och börja gräva lite och så.... men efter ett tag så märker hon att det är ändå ingen idé, ingen bryr sig och då kan hon minsann sitta som ett litet ljus, vänta på sin tur och vara jätte duktig. Efter Willes pass körde vi några inkallningar och provade på några hopp och det gick också bra. Det var en hel del andra störningar runt om och några andra hundar där, men som tur är så börjar allt sånt vara mer och mer ointressant. Efter ett tag kom Lisa dit med Fokus och Fritz, och vi passade då på att prova lite platsliggning. Det var första gången Svea fick göra det med andra hundar, men det var absolut inga problem alls, hon skötte sig exemplariskt! Hon är så duktig min lilla fröken :)

På kvällen blev det grillning hemma hos Anna och Peter. På vägen dit mötte vi en boxerfantast som ville hälsa på Svea. Den tjejen hade en liten yorkshire terrier som hette Biffen, en riktig tuffing, som Svea fick busa lite med. Senare på kvällen tog vi en promenad och gick förbi en majkasa. Det började även smällas en hel del smällare och fyrverkerier, men Svea brydde sig inte alls! Hon reagerar lite just när det smäller, men hon blir inte alls rädd eller nervös, vilket är så skönt!

Idag var vi och släppte ut hästarna först på morgonen och åkte sedan ner till Hudik igen. Anders ska hjälpa sina föräldrar att bygga en bro hemma, så jag och Svea hängde med ner igen, trots att det inte var så länge sedan vi var här sist. Men vädret är iallafall underbart här nere också! Runt 20 grader och sol, inte illa alls. Nej, nu ska vi ut och kratta lite löv hemma hos min pappa.

Trevlig helg!


Kommentarer
Postat av: Ann-Britt Inciriaskennel

Oj vad kul med MH det ska Bella också samma helg och med 100 mil emellan då måste du skriva o berätta hur det gick ska tänka på er Kram Ann-Britt

2009-05-03 @ 16:30:37
URL: http://home.swipnet.se/Incirias

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0